Opening proefbedrijf pluimveehouderij – 2014

  • BedrijfProefbedrijf pluimveehouderij
  • Datum9 mei 2014
  • LocatieGeel
  • Genodigden2000

Tijdens het weekend van 9, 10 en 11 mei 2014 stelde Proefbedrijf Pluimveehouderij zijn splinternieuwe installaties voor aan het grote publiek.

Het driedaagse evenement richtte zich op een zeer divers publiek. Zowel overheidsinstanties en hun afgevaardigden als de sector en het brede publiek namen de innovatieve installaties onder de loep.

Op vrijdag 9 mei opende Vlaams Minister-President Kris Peeters samen met Ludwig Caluwé, Georges Van Keerberghen, Danny Coulier en directeur Johan Zoons officieel de nieuwe gebouwen en installaties. Na de officiële opening volgde een uitgebreide netwerkreceptie waarin iedereen te midden van de installaties kon genieten van tal van lekkere kipgerechten.

De tweede eventdag nodigden we de sectorgenoten uit voor een eerste blik te werpen op de kippenstallen. Via verschillende rondleidingen verkregen ze de laatste nieuwe informatie over het onderzoek en de gebruikte installaties. Het evenement zette zich verder in de “Kakelplein” genoemde stal, waar de aanwezigen konden genieten van een grote variatie aan hapjes en drankjes.

Op zondag stelde het Proefbedrijf Pluimveehouderij zijn deuren open voor het brede publiek. Meer dan 1.400 nieuwsgierigen namen een kijkje op de vernieuwde site en volgde een diepgaande rondleiding. Voor de gelegenheid werd ook de catering volledig aangepast naar bereidingen waarin de Kip en het Ei centraal stonden.

Ellen Vaneynde, de schoonste boerin van Vlaanderen en tevens leghennenhoudster getuigde in een uniek interview met actrice Cathérine Kools waarom een jonge vrouw kiest om leghennenhoudster te worden.

Gedurende het weekend mocht de pluimveehouderij meer dan 2.000 geïnteresseerde bezoekers ontvangen, die elk een rondleiding op maat bijwoonden. De uitdaging lag er in om die massa mensen op een korte tijdspanne doorheen de verschillende stallen te loodsen én hun heel wat kennis bij te brengen.

To The point Events was er als de kippen bij om dit evenement tot een groot succes te maken. Maar op de vraag wie er nu het eerst was, de Kip of het Ei kregen we echter nog geen sluitend antwoord.

Meer Bedrijfsfeest Cases:

MEER REFERENTIES