×

To The Point Events bouwt full service hybride studio: Het Corda Theater!

Bij To The Point Events blijven we niet bij de pakken zitten, zelfs niet in corona-tijden. Zo ontstond het idee om samen met Corda Campus een ‘hybride studio’ te bouwen voor evenementen on- en offline.

Het Corda Theater is een innovatieve, flexibele en veilige locatie om events tot 200 personen coronaveilig te laten doorgaan. Het theater is volledig uitgerust met een high tech geluids- en lichtinstallatie met als neusje van de zalm een haarscherp LED-scherm van 15 m² waardoor je vanuit iedere hoek in de zaal alles perfect kan volgen. Ook voor livestreams is de 1.600 m2 grote setting perfect uitgerust. Ons team heeft de afgelopen maanden heel wat ervaring opgedaan in het veilig samenbrengen van mensen (on- en offline) en zet deze expertise nu ook in in het Corda Theater.

“Na twee maanden intens onderzoek en overleg met diverse partners groeide het ideale concept. De ideale locatie bleek onze eigen thuisbasis: Corda Campus. Corda Campus stapte enthousiast mee in het ambitieuze samenwerkingsmodel. Ook Total-e en tal van andere structurele leveranciers in de fel geplaagde eventsector bleken bereid om mee te stappen in een co-creatie-model. Het Corda Theater was geboren”, vertelt Bart Koninckx.

Uitgangspunt: bedreigingen omzetten in kansen en uitdagingen vertalen in opportuniteiten

Technisch biedt het Corda Theater een straffe licht- & geluidsset met als blikvanger het indrukwekkende LED-scherm. De standaardopstelling is 40 tafels van bubbels van 5, maar zowat elke andere configuratie is mogelijk: 200 examensets; 200 chill strandstoelen, 200 theateropstelling op 1,5 meter of volgens de gastenbubbels, gepersonaliseerde krukjes of gewoon geen stoelen, …  Daarnaast zijn er ook 3 inspirerende en eigenzinnige breakout-rooms. Stroom, wifi, toiletten en alle andere voorzieningen zijn ruim aanwezig. Ook de hybride oplossingen zijn quasi onbeperkt. Een high end livestream platform met vaste en mobiele camera’s. Verder bieden we er een ruim aanbod aan belevingsmogelijkheden: van artiesten over animatie tot gepersonaliseerde cadeaus.

Bart Koninckx vertelt: “Al 14 jaar vertrekken wij met To The Point Events vanuit de vraag van de klant en creëren wij telkens uniek maatwerk. Vanuit deze ruime ervaring gecombineerd met de zeer snel opgebouwde expertise in het ‘corona-proof organiseren’, bieden wij nu een multifunctioneel concept omdat we voelen en zelf ook vinden dat het hoog tijd is om medewerkers en klanten terug samen te brengen. Wij zijn bijzonder enthousiast over het resultaat. De eerste reacties van de klanten bevestigen onze keuzes en de eerste projecten liggen al vast. We namen alvast een vliegende start met een nationale hybride meeting verspreid over 4 locaties voor 1.200 personeelsleden. We hostten ook een proclamatie in 5 sessies van 180 gasten. Er staat een concert en een stand-up comedy avond geprogrammeerd en zelfs de Sint heeft beloofd om langs te komen. Ook voor de combi company meeting & teambuilding is deze setting ideaal. Momenteel onderhandelen we over een innovatief beursconcept dat draait rond beleving. Tenslotte bouwen we momenteel aan een heel gevarieerd opleidingsaanbod en bijzonder programma’s rond veerkracht & happiness op de werkvloer. Want uit al onze contacten blijkt dat de mensen meer dan ooit nood hebben aan elkaar ontmoeten, aan terug samenkomen. Daarbij willen wij helpen en dit op een veilige en indien gewenst hybride manier.”

“We kunnen in de Corda Conference reeds meetings laten doorgaan tot 80 personen, maar we merken een stijgende vraag naar een grotere en flexibele eventruimte die coronaveilig is en volledig voorzien is van high tech apparatuur, aangepast aan de wensen van het bedrijf”, zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus. “Het Corda Theater brengt al deze zaken samen en is een extra aanvulling op onze bestaande conference service. Bovendien past de samenwerking met Cordabewoner To The Point Events helemaal in ons Corda DNA.”

Had je graag meer info? Check dan onze website en volg ons op Facebook.

Onze nieuwsbrief

Andere stories

© 2024 To The Point Events BVBA • All Rights Reserved