×

TTPE aan de slag met ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s)

To The Point Events zet volop in op duurzaamheid. Bart Koninckx vertelt: “Sowieso hebben wij de allerleukste job omdat wij elke dag medewerkers en klanten mogen verbinden. Op deze manier hebben wij een grote impact op de maatschappij, op het ‘Bruto Nationaal Geluk’. Maar we willen nog meer doen.”

Het team van To The Point Events ging daarom intern aan de slag met een SDG-game (Sustainable Development Goals) en een brainstormsessie. “Omdat we niet alleen denkers zijn maar natuurlijk ook doeners, gingen we meteen aan de slag en werd er een fors investeringsbudget vrijgemaakt om onze SDGs te realiseren.”

Sustainability: 26 ton CO2 uitstoot besparen!

“Om onze CO2 uitstoot drastisch te beperken, voeren we een ambitieus investeringsplan uit. Zo installeren we momenteel in onze bedrijven 80 zonnepanelen. Daarmee alleen sparen we 17 ton CO2 uit. Dat is het equivalent van de werking van 855 bomen.”

Ook het voertuigenpark werd grondig herdacht om zo 9 ton CO2 uit te sparen. “Een overstap naar elektrische voertuigen en 4 laadpalen werden geïnstalleerd. Elk teamlid heeft zijn TTPE fiets. Omdat niet iedereen even jong blijft, zijn er ook 2 elektrische fietsen beschikbaar.”

Inclusiviteit is evident

Gendergelijkwaardigheid zit in het DNA van TTPE. “Ook jongeren inspireren via diverse gastcolleges en intense stages is altijd al een evidentie geweest. Waar mogelijk besteden we gevarieerd werk uit aan een maatwerkbedrijf voor het vullen en liefdevol verpakken van onze Tribe Boxen. In ons aanbod van teambuildings zitten ook een aantal volledig uitgewerkte MVO & CSR concepten.”

Catering blijft de uitdaging

In overleg met de cateraars zet TTPE in op de korte keten en zo ineens ook op het ontdekken van onze rijkdom aan lokale streek- & seizoensproducten. “Gescheiden afvalinzameling is vanzelfsprekend. Hierbij denken wij over elke stap na om het proces intuïtiever te maken. Hergebruik is natuurlijk nog beter ook al ben ik voor grote events geen fan van herbruikbare bekers. Ik begrijp de bedoeling van het beleid, maar persoonlijk ben ik overtuigd dat er betere keuzes zijn en hoop ik op een structurele oplossing via technologische productinnovaties.”

Don’t spoil the party …

“Verder willen we graag helpen sensibiliseren; onze klanten en hun gasten ook bewust maken waar ze op evenementieel vlak zelf toe kunnen bijdragen. Een van de dingen die sinds Corona erger geworden zijn, zijn de no-shows. Dus een warme oproep voor meer bewustzijn: schrijf je je in voor een event, kom dan ook! Men staat er vaak te weinig bij stil hoeveel moeite er gedaan wordt om het hen naar hun zin te maken, denk alleen al maar aan de grote kost van verspillen van het eten. Onze eigen hybride netwerkplatform TribeSpot heeft daarom een functie die automatisch herinneringen stuurt en ook het terug uitschrijven makkelijker maakt. Deze tool is bovendien ideaal voor het opzetten van hybride events waardoor gasten het event ook kunnen meemaken zonder zich te verplaatsen. Als iedereen op zijn manier zijn steentje bijdraagt, is er heel veel mogelijk.”

Het TTPE bos

“We zitten in de laatste rechte lijn voor de ontwikkeling van een TTPE-bos waar we voor elk project een boom gaan planten. Dat bos gaan we ook openstellen voor anderen om te genieten en tot rust te komen. Zodra de aankoop en de vergunningen rond zijn, komt hierover veel meer nieuws.”

“Wij zijn heel blij met deze snelle transitie die past in onze MVO filosofie. Natuurlijk is dit nog maar een begin en volgen wij alle evoluties in deze heel snel veranderende wereld op zoek naar nieuwe inzichten. Want wij geloven dat wat je vandaag goed doet, morgen nog beter kan”, besluit Bart.

 

Onze nieuwsbrief

Andere stories

© 2024 To The Point Events BVBA • All Rights Reserved